måndag 26 januari 2015

Ghalastien, 16 ~ Oansvariga vuxna

Eva var ensam hemma på dagarna då Taurind jobbade och Cennan var i skolan. Taurind började fundera på om han någonsin skulle dra in storkovan. Räkningarna var dyra och det var precis så att han kunde betala dem.


En dag hörde Eva en ilsken knackning på dörren. Hon tittade ut genom fönstret i ytterdörren och såg Agneta stå där.




Eva var full av graviditetshormoner och kände att det här fick bli droppen. Taurind hade berättat mycket om Agneta och hon visste hur känsligt det var då Cennan knappt visste att hans mamma existerade. Hon visste dessutom att Cennan snart skulle komma hem från skolan. Hon gick argt ut och skällde ut Agneta efter noter.


"Vad gör du här? Hur har du mage att dyka upp här?!"


"Jag har faktiskt en son där inne och jag har bestämt mig för att hämta honom! Eller tror du att det är din son nu va?! Nej just det. Du är bara tjejen Taurind sätter på för tillfället!"



Eva var nära att ge henne ett rejält knytnävsslag, men hejdade sig då hon faktiskt var gravid och inte ville att hon skulle slå tillbaka.


"Det är bara skitsnack allt du säger. Taurind har berättat allt, ska du veta. Du är en ynklig typ som lämnade honom med ett barn. Ja, din son. Du har ingen rätt att dyka upp här nu för att lära känna honom. Jag lovar att Taurind känner detsamma som jag."



"Haha. Vi får väl se nästa gång jag dyker upp. Då ska jag se till att Taurind kommer hit ut för att bemöta mig, och inte du med dina falska historier." Agneta struttade iväg.




Eva hade blivit riktigt stor. Hon berättade allt för Taurind innan de gick och lade sig för kvällen. Han var inte förvånad. Han bad Eva att ta det lugnt med henne, nu när hon var gravid. Agneta var inte att leka med. Det kändes som att Taurind inte sett hälften av hennes totalt onda sida. Antagligen för att han behållit lugnet så bra.


Han ville helst inte behöva träffa Agneta någonsin igen. Men skulle hon dyka upp såhär skulle han vara illa tvungen. Och tänk om Cennan träffade henne... Skulle hon bara tala om för honom från tomma intet att hon är hans mamma? Det här skulle kunna sluta dåligt.




Taurind pratade mer med Cennan. Han sade att han hade sett Agneta i stan. Men ingenting om att hon hade varit här, vid deras hus. Taurind sade att hon hade varit riktigt otrevlig och elak mot Eva och att han inte ville att Cennan skulle lyssna på henne om hon sökte upp honom.


Men Cennan hade valt parti för längesedan. Han ville inte ha något att göra med en person som var både elak och som bara stack iväg. Det spelade ingen roll att det var hans mamma. Taurind tyckte att Cennan var så mogen och klok för sin ålder.


Mitt i natten väckte Eva Taurind försiktigt för att säga att vattnet hade gått. De åkte direkt in till sjukhuset. Cennan var så lycklig över att få ett syskon att han var klädd på tre sekunder.




Några timmar senare var det hemma med ännu en son. Eva hade inget förslag på namn. Hon ville så gärna att det skulle vara alviskt. Men några alviska namn kunde hon inte. Taurind gav förslaget Laegnir, som sin andra tvillingbror. Eva tyckte det var väldigt vackert. Laegnir fick det bli.


Men mitt i familjelyckan hände något oväntat. De hade haft ett par fantastiska, men jobbiga första dagar med en ny bebis i huset, då Eva fick ett oväntat besked. Hon var ute på promenad för att komma i form efter graviditeten då hon fått ett akut meddelande på mobilen. Evas före detta man, Toms pappa, hade åkt dit för rattfylleri. Tom hade varit i bilen. De bad henne  komma dit för att ta hand om sin son. Det var långt ifrån första gången han hade kört rattfull och denna gången skulle det ge konsekvenser.





Eva kunde inte vänta tills Taurind var hemma. Hon försökte nå honom på mobilen, men hon visste att Taurind var väldigt strikt och aldrig hade den påslagen under arbetstid. Hon gick in till Laegnir och höll om honom. Hon ringde dit en barnvakt och begav sig därifrån. Det var inget lätt beslut, men Tom hade ingen nu. Laegnir hade Taurind.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar