lördag 31 januari 2015

Ghalastien, 21 ~ Renoverat hus

Äntligen började Taurinds ekonomi stabilisera sig! Det var så mycket som behövde göras hemma. Thyrondir skulle inte vara spädbarn länge till och Cennan ville så gärna ha ett eget rum. Det var inte mer än rätt att en tonåring skulle få ha ett eget rum. Den äldsta sonen dessutom.


Snart var huset utbyggt och omgjort på utsidan. Taurind började bli mer och mer nöjd med tillvaron. Det här började likna ett fint hem!




Sovrummet och vardagsrummet fick byta plats. Nu satt det dessutom en TV på väggen! Taurind var garanterad om att sönerna skulle jubla när de kom hem. Cennan fick sitt rum längst in och köket kändes luftigare.





TV:n blev helt klart populär. De hade passat på att fira Thyrondirs födelsedag och nu satt de och åt frukost vid TV:n innan skolan. Taurind fick erkänna att det inte var en så tokig manick det där. Ganska trevlig att se något röra sig på bild. Sedan hade de en hel del kanaler att välja bland,


"Nu måste ni skynda er pojkar. Kom ihåg att ni måste göra läxorna innan ni får titta på TV varje dag! Ni får inte fastna här varje lediga stund. Skolan går först."



Laegnir och Thyrondir klädde snabbt på sig och gjorde sig redo att gå. Thyrondir kände sig inte så sugen på att gå till sin första skoldag. Taurind berättade för honom hur viktigt det var och att han skulle lära sig många roliga saker. Thyrondir var inte helt övertygad, men hasade till sist efter Laegnir. 






Taurind var ledig idag och tänkte passa på att måla och ta hand om växterna. Han hade inte haft så mycket tid för sin lilla trädgård. De flesta växterna hade tyvärr dött, men han försökte rädda dem som klarat sig. 

Han skulle precis gå in för att äta lunch då han såg Agneta stå utanför deras hus. Hon stod helt stilla och muttrade någonting. Taurind reagerade på att hon hade blivit äldre, mycket äldre. Det var alltid annorlunda att se äldre simmar. Ålderdom var ju inget som existerade där han kom ifrån. Han blev påmind om att han själv skulle åldras och få rynkor en dag.





"Nu jävlar ska du ge mig mitt barn! Hör du det, Taurind?! Cennan? Är du där inne?"


Hon började gå mot dörren. Taurind gömde sig bakom husknuten. Hon var alltså här för att ta Cennan? Inte en chans att hon skulle ha något att göra med honom. Dessutom var han inte hemma. Taurind ville inte konfrontera henne eller föra någon typ av diskussion. Han var tvungen att hitta på en plan. För en gångs skull skulle Agneta få smaka på sin egen medicin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar